Parduc P40 Schaatsslijpmachine

Schaatsen Slijpen met de Parduc P40 Schaatsslijpmachine

De Parduc P40 Schaatsslijpmachine is één van de meest geavanceerde slijpmachines van op de markt. Deze slijpmachine heeft zeer veel mogelijkheden om schaatsen te slijpen. Automatische slijpmachines hebben een stapje voor op hand slijpers. Slijpen met de hand vergt veel oefening. Zelfs dan is het onmogelijk om altijd haaks te slijpen zoals een automatische slijpmachine. Tevens, is het met de hand onmogelijk om over het hele ijzer gelijke druk te geven. Daarom zal het profiel niet behouden blijven. Bij automatische slijpmachines geeft de machine een gelijke druk over de hele cyclus en blijft het profiel dus behouden.

Slijpstenen

De machine slijpt door middel van een slijpsteen. Voor de P40 leveren we de volgende stenen: de A46 Slijpsteen, de A54 Slijpsteen, de A70 Slijpsteen en de A90 Slijpsteen. Waarbij de A54 veelal wordt gebruikt voor rental skates, die snel van zeer bot naar scherp moeten worden geslepen. De A70 is een zeer geschikte steen voor recreatie en competitie. En de A90 is overwegend voor competitie. Deze steen heeft de fijnste grit en kan het ijzer dus super glad slijpen. 

Hollow

Om een hollow in het ijzer te krijgen maken we de slijpsteen bol. De dresser unit waarmee we de bolling aan de steen geven is gemonteerd op het uiteinde van de schaatshouder. De gewenste radius van de hollow kunnen we gemakkelijk  instellen. Omdat er op de schaatshouder een handige sticker met maatverdeling zit.

Machine instellen

Door middel van de pijltjestoets kan de gewenste instelling worden ingesteld. Vervolgens kan met de diamant dresser de steen worden gedresst. Het oppervlak van de slijpsteen wordt daardoor weer scherp en heeft de juiste vorm. De diamant neem dus een stukje van de oppervlakte van de steen weg. 

Om te slijpen kunnen we de snelheid van de schaatshouder en de druk van de steen aanpassen voor een perfect resultaat. Ook kan de lengte van de beweging van de schaatshouder kan worden ingesteld voor grote en kleine maten.

Zelf-centrerende klem

Een groot voordeel van de Parduc P40 Schaatsslijpmachine is de zelf-centrerende klem. De schaats hoeft dus alleen maar ingeklemd te worden en dan zal de machine altijd automatisch haaks slijpen. Ongeacht de dikte van je ijzer. Het grote voordeel is dus dat je minder handelingen hoeft te doen ten opzichte van machines die deze functie niet hebben.

Onderhoud

De machine is dus zeer gemakkelijk in gebruik. Maar er zijn een aantal dingen om op te letten. Natuurlijk komt er bij het dressen en het slijpen stof in de lucht. Dat is A ongezond. En B is het slecht voor de machine. Om te voorkomen dat het steen slijpsel zich makkelijk verspreid heeft de machine een DRESSER COVER. Ook zit er een aansluiting voor een stofzuiger op. Dit zorgt voor voldoende afzuiging. Maar het is ook aan te raden om na gebruik de machine nog extra schoon te maken. Dat is zeker op de lange termijn belangrijk. Anders kan het stof in de motor gaan zitten, en dan kan de motor het minder goed gaan doen, of de slijpmachine kan dan stuk gaan. En dat willen we graag voorkomen. 

0/5 (0 Reviews)
Winkelwagen
Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?