PROSHARP AS1001 PORTABLE-SC KUNSTSCHAATSEN

Kunstschaatsen Slijpen

Goed geslepen schaatsen is essentieel voor elke kunstrijder. Een goed geslepen schaats geeft de benodigde balans tussen grip en glijden op het ijs. Tevens is het belangrijk om alle schaatstechnieken goed uit te kunnen voeren.

Met de juiste machines kunnen we kunstschaatsen sneller en beter slijpen voor zowel recreatieve als professionele schaatsers. Onze machines slijpen de ijzers in één keer haaks, waardoor wij per slijpbeurt minder vaak over het ijzer heen gaan. Hierdoor gaat het ijzer langer mee. Elke kunstschaats wordt met een profiel in de ijzers geleverd. Deze profielen zijn zo gemaakt dat je elke schaats en sprongtechniek goed kan uitvoeren. Doordat onze machines over het hele ijzers een gelijke druk geeft wordt het profiel van de ijzers altijd behouden.

De ijzers van kunstschaatsen zijn over het algemeen rond de 4 millimeter breed. Door de slijpsteen ronder of vlakker te maken wordt het ijzer een beetje hol waardoor er twee scherpe randen ontstaan. Hoe dieper deze hollow is, hoe meer grip je hebt. Echter schaatst dit ook zwaarder. De hollow kan in verschillende diepten worden geslepen en is afhankelijk van de individuele wensen van de schaatser. Een ondiepe hollow zorgt ervoor dat men goed kan glijden. Tevens kost dit minder energie en kracht tijdens het schaatsen. Dit kan in een kur zeker veel voordeel opleveren. Een diepere hollow zorgt daarentegen voor meer grip.

Hollow van schaatsen

Laat Jouw Schaatsen Bij Ons Slijpen!

Kunstschaatsen laten slijpen: €15,-

Maak een afspraak via de mail:  info@artice-benelux.nl. Of bel/whatsapp  06-51294772.

Of stuur een berichtje op onze Facebookpagina: IJshockeyschaatsen en kunstschaatsen slijpen.

 Adres:

Leeuwarderstraatweg 21
8441 PG HeerenveenWinkelwagen