PROSHARP AS1001 PORTABLE-SC KUNSTSCHAATSEN

Kunstschaatsen Slijpen

Kunstschaatsen slijpen. Goed geslepen schaatsen is essentieel voor elke kunstrijder. Een goed geslepen schaats geeft de benodigde balans tussen grip en glijden op het ijs. Tevens is het belangrijk om alle schaatstechnieken goed uit te kunnen voeren.

Hollow

De ijzers van kunstschaatsen zijn over het algemeen rond de 4 millimeter breed. Door de slijpsteen ronder of vlakker te maken wordt het ijzer een beetje hol waardoor er twee scherpe randen ontstaan. Hoe dieper deze hollow is, hoe meer grip je hebt. Echter schaatst dit ook zwaarder. We slijpen hollow in verschillende diepten en dat is afhankelijk van de individuele wensen van de schaatser. Een ondiepe hollow zorgt ervoor dat men goed kan glijden. Tevens kost dit minder energie en kracht tijdens het schaatsen. Dit kan in een kur zeker veel voordeel opleveren.

Over het algemeen worden er in Nederland veel diepe hollows geslepen, omdat men het prettig vindt om meer grip te hebben. Echter, vanuit onze ervaring vanuit het ijshockey hebben we gemerkt dat vlakkere hollows nadat de sporter gewend is als zeer prettig worden ervaren. Dit is natuurlijk voor elke sporter verschillend wat het prettigste aanvoelt. Vooral met de sprongen van een kunstschaatser is de grip bij het landen belangrijk. Daarom raden wij altijd aan om te experimenteren. Langzaam wordt de hollow steeds minder diep geslepen totdat men voelt dat men te weinig grip heeft. Dan weet je dat er weer iets dieper geslepen moet worden. De hollows die we voor kunstschaatsers slijpen loopt dus behoorlijk uiteen.

Maar de vlakste hollow die we ooit voor een topschaatser hebben geslepen is hollow 35. Deze olympiër heeft zelfs hollow 40 geprobeerd (wat erg extreem is) maar dat was te vlak en gaf te weinig grip.

Hollow van schaatsen

Kunstschaats Profiel

Met de juiste machines kunnen we kunstschaatsen sneller en beter slijpen voor zowel recreatieve als professionele schaatsers. Onze machines slijpen de ijzers in één keer haaks, waardoor wij per slijpbeurt minder vaak over het ijzer heen gaan. Hierdoor gaat het ijzer langer mee. Elke kunstschaats wordt met een profiel in de ijzers geleverd. Deze profielen zijn zo gemaakt dat je elke schaats en sprongtechniek goed kan uitvoeren. De machines geven over het hele ijzers een gelijke druk geeft en zo blijft het profiel van de ijzers altijd behouden. Dit geeft meer zelfvertrouwen omdat het gevoel altijd hetzelfde blijft per slijpbeurt.

In het filmpje hieronder leggen we uit een profiel precies doet voor het schaatsen. Kort samengevat zorgt een kleinere radius in de main rocker ervoor dat men verschillende technieken gemakkelijker uit kan voeren. Door de kleinere radius (7ft) in dit gedeelte van de voet kan men gemakkelijker draaien en kan men meer gebruik maken van de edges. Terwijl 8 ft ervoor zorgt dat je meer snelheid en stabiliteit hebt die belangrijk zijn voor het maken van sprongen.De spin rocker zit voorin de voet en heeft een kleinere radius dan de main rocker. Je gebruikt dit gedeelte van de voet om te draaien en te springen. De radius van de spin rocker zorgt ervoor waar de sweet spot zit. Al met al is het dus erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het profiel behouden blijft en dus volledig met gelijke druk te slijpen.

Laat Jouw Schaatsen Bij Ons Slijpen!

Kunstschaatsen laten slijpen: €15,-

Maak een afspraak via de mail:  info@artice-benelux.nl. Of bel/whatsapp  06-51294772.

Of stuur een berichtje op onze Facebookpagina: IJshockeyschaatsen en kunstschaatsen slijpen.

 Adres:

Leeuwarderstraatweg 21
8441 PG Heerenveen0/5 (0 Reviews)
Winkelwagen
Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?