Slijpmachine kopen

Er zijn veel verschillende slijpmachines op de markt in verschillende prijsklasses en mogelijkheden. Maar; welke slijpmachine past bij mij? Iedereen maakt zijn of haar eigen keuze, maar vanuit onze ervaring kunnen wij wat dingen op een rijtje zetten. En hopelijk daarmee een goed advies geven.

Een grote factor bij het kiezen van de machine is de doelgroep. Dat wil zeggen; ga je slijpen voor puur recreatie. Bijvoorbeeld voor mensen die 1 of 2 keer per jaar op natuurijs schaatsen. Of heb je klanten die regelmatig op het ijs staan, al dan niet in competitieverband. 

Daarnaast maakt het natuurlijk uit wie de schaatsen slijpt. Sommige slijpmachines vereisen enige kennis en handigheid in het instellen van de slijpmachine, terwijl de ander als die eenmaal ingesteld is het met een druk op de knop doet. 

Thuis of team

Voor het slijpen voor thuis of team raden wij de Parduc A35 Schaatsslijpmachine aan. Deze machines zijn simpel in gebruik, maar boeten niet in op slijpkwaliteit. Deze machine slijpt juist beter dan elke hand slijpmachine. Met de hand slijpt men al snel scheef en is het moeilijk om gelijke druk te geven. Daarom zijn automatische slijpmachines een uitkomst. En, doordat de machine het werk doet houd je meer tijd over. Het enige wat ingesteld hoeft te worden is welk slijpwiel je in de machine plaatst. Heb je het juiste wiel? Dan hoef je de schaats alleen nog maar in te klemmen op de zelf-centrerende klem, en op de aan-knop te drukken.

IJsbaanverhuur & Schaatsverhuur

Voor het slijpen voor voor ijsbaanverhuur en schaatsverhuur raden wij tevens de Parduc A35 Schaatsslijpmachine aan. Deze machine is makkelijk in te pakken en mee te nemen. De machine kan grote volumes schaatsen slijpen. En is simpel in gebruik. En het slijpwerk is van goede kwaliteit. Doordat de machine constante druk geeft volgt de machine het profiel van de schaats. Waardoor het profiel behouden blijft. Door de zelf-centrerende klem slijpt men altijd haaks.

Schoenmakers, Fietsenmakers, Schaatsenslijpers

Heb je bijvoorbeeld een winkel en wil schaatsen gaan slijpen? Dan raden we twee verschillende machines aan. Op basis van de winkel, personeel en klanten kunnen we twee verschillende keuzes maken. De eerste optie is de Parduc A35 Schaatsslijpmachine. Deze machine is ideaal voor degenen die een simpele machine willen gebruiken, met uitstekende kwaliteit. De A35 slijpmachine maakt gebruik van diamant slijpwielen. Men hoeft alleen het juiste slijpwiel in de machine te installeren. Meestal volstaat voor de gemiddelde recreatieve schaatsers een R13 of een R16 diamant slijpwiel.

Mocht je meer mogelijkheden willen hebben, minder tijd besteden aan de machine ombouwen dan raden we de Parduc P40 Schaatsslijpmachine aan. Met deze machine kun je veel meer instellingen doen om de schaatsen te slijpen zoals jij wilt. Echter vereist deze machine enige technische kennis en meer oefening. Zo moet je bijvoorbeeld de slijpsteen dressen. Hierbij vorm je zelf met een diamant dresser de steen in de bolling die je wilt. Het voordeel is dus dat je meer verschillende mogelijkheden hebt hiervoor en het feit dat je geen slijpwielen hoeft te gebruiken. Mocht je klanten hebben die om specifieke hollows vragen kun je zo meer opties geven. Bijvoorbeeld ijshockeyers en kunstschaatsers.

Skateshops en clubs

Voor professionele skatewinkels die voor ijshockeyers slijpen raden wij de Parduc P40 Schaatsslijpmachine aan. Deze machine heeft dus veel mogelijkheden om te slijpen door het gebruik van slijpstenen. En de machine heeft een optie om profiel te slijpen. Dit tilt de slijpervaring zeker naar een hoger niveau. Voor meer informatie over profielen, lees ons blog: Wat is een profiel voor ijshockeyschaatsen? Meer leren over profielslijpen? Lees ons blog: Profielslijpen van ijshockeyschaatsen.

Winkelwagen
Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?