Slijpmachine kopen

Er zijn veel verschillende slijpmachines op de markt in verschillende prijsklasses en mogelijkheden. Maar; welke slijpmachine past bij mij? Iedereen maakt zijn of haar eigen keuze, maar vanuit onze ervaring kunnen wij wat dingen op een rijtje zetten. En hopelijk daarmee een goed advies geven.

Een grote factor bij het kiezen van de machine is de doelgroep. Dat wil zeggen; ga je slijpen voor puur recreatie. Bijvoorbeeld voor mensen die 1 of 2 keer per jaar op natuurijs schaatsen. Of heb je klanten die regelmatig op het ijs staan, al dan niet in competitieverband. 

Daarnaast maakt het natuurlijk uit wie de schaatsen slijpt. Sommige slijpmachines vereisen enige kennis en handigheid in het instellen van de slijpmachine, terwijl de ander als die eenmaal ingesteld is het met een druk op de knop doet. 

Thuis of team

Voor het slijpen voor thuis of team raden wij de Parduc A35 Schaatsslijpmachine aan. Deze machines zijn simpel in gebruik, maar boeten niet in op slijpkwaliteit. Deze machine slijpt juist beter dan elke hand slijpmachine. Goed slijpen met de hand vergt veel oefening en is lastig om consistent te doen. Daarom zijn automatische slijpmachines een uitkomst. En, doordat de machine het werk doet houd je meer tijd over. Het enige wat ingesteld hoeft te worden is welk slijpwiel je in de machine plaatst. Heb je het juiste wiel? Dan hoef je de schaats alleen nog maar in te klemmen op de zelf-centrerende klem, en op de aan-knop te drukken. Tevens is deze machine klein van formaat en makkelijk om mee te nemen naar uitwedstrijden.

Wil je met de hand slijpen. Dan hebben wij ook de Parduc M20 Schaatsslijpmachine en de Parduc M25 beschikbaar. Deze slijpmachines slijpen door middel van een slijpsteen. De M20 is kleiner van formaat en kan makkelijk meegenomen worden. Aan de machine zit een arm met een klem zodat je haaks voor de steen langs gaat. De M25 heeft een tafel met een losse klem. De tafel geeft een stabiele ondergrond voor het slijpen. Voor meer informatie over het slijpen met de M25 bekijk dan onze video over deze slijpmachine.

IJsbaanverhuur & Schaatsverhuur

Voor het slijpen voor voor ijsbaanverhuur en schaatsverhuur raden wij de Parduc A35 Schaatsslijpmachine aan. Voor het slijpen van grote volumes schaatsen is een automatische slijpmachine een must. Het is fysiek niet mogelijk om zoveel schaatsen met de hand te slijpen. De machine kan grote volumes schaatsen slijpen. Tevens is met de hand slijpen erg moeilijk en niet makkelijk te leren. Uit onze ervaring blijkt ook dat het nog niet zo simpel is om te slijpen met een slijpsteen en diamant dresser. Heb je veel verschillende werknemers die moeten slijpen dan is de Parduc A35 simpel in gebruik. Daarnaast slijpt deze machine ook fantastisch. Door de zelf-centrerende klem slijpt men altijd haaks en hebben schaatsers altijd goede grip. Doordat de machine constante druk geeft volgt de machine het profiel van de schaats waardoor ze niet van loop van tijd steeds ronder worden. En waardoor schaatsers minder grip gaan krijgen.

Schoenmakers, Fietsenmakers, Schaatsenslijpers

Heb je bijvoorbeeld een winkel en wil schaatsen gaan slijpen? Dan raden we twee verschillende machines aan. Op basis van de winkel, personeel en klanten kunnen we twee verschillende keuzes maken. De eerste optie is de Parduc A35 Schaatsslijpmachine. Deze machine is ideaal voor degenen die een simpele machine willen gebruiken, met uitstekende kwaliteit. De A35 slijpmachine maakt gebruik van diamant slijpwielen. Men hoeft alleen het juiste slijpwiel in de machine te installeren. Meestal volstaat voor de gemiddelde recreatieve schaatsers een R13 of een R16 diamant slijpwiel. Doordat de machine simpel in gebruik is kan het makkelijk aangeleerd worden. Men hoeft de steen niet te dressen met een diamant dresser, wat soms mis kan gaan.

Mocht je meer mogelijkheden willen hebben, minder tijd besteden aan de machine ombouwen dan raden we de Parduc P40 Schaatsslijpmachine aan. Met deze machine kun je veel meer instellingen doen om de schaatsen te slijpen zoals jij wilt. Echter vereist deze machine enige technische kennis en meer oefening. Zo moet je bijvoorbeeld de slijpsteen dressen. Hierbij vorm je zelf met een diamant dresser de steen in de bolling die je wilt. Het voordeel is dus dat je meer verschillende mogelijkheden hebt hiervoor en het feit dat je geen slijpwielen hoeft te gebruiken. Mocht je klanten hebben die om specifieke hollows vragen kun je zo meer opties geven. Bijvoorbeeld ijshockeyers en kunstschaatsers.

Skateshops en clubs

Voor professionele skatewinkels die voor ijshockeyers slijpen raden wij de Parduc P40 Schaatsslijpmachine aan. Deze machine heeft dus veel mogelijkheden om te slijpen door het gebruik van slijpstenen. En de machine heeft een optie om profiel te slijpen. Dit tilt de slijpervaring zeker naar een hoger niveau. Voor meer informatie over profielen, lees ons blog: Wat is een profiel voor ijshockeyschaatsen? Meer leren over profielslijpen? Lees ons blog: Profielslijpen van ijshockeyschaatsen.

0/5 (0 Reviews)
Winkelwagen
Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?