De Parduc A35

De Parduc A35

De Parduc A35 Schaatsslijpmachine uitgelegd. Het is onze meest populaire schaatsslijpmachine. Dit komt niet alleen doordat de machine een super scherp resultaat geeft, maar vooral doordat de machine erg simpel in gebruik is. Hierdoor is de machine ideaal voor thuisgebruik, maar ook voor winkels en schaatsverhuur. Als de machine juist ingesteld staat hoeft men de schaats alleen maar in te klemmen en op het knopje te drukken voor een perfect resultaat.

Dit kan doordat automatische slijpmachines gelijke druk houden over de gehele lengte. Hierdoor blijven de rondingen in de ijzers altijd behouden. Tevens slijpt de machine door de zelf-centrerende klem altijd haaks. Dat is onmogelijk als je met de hand slijpt. Hierdoor hoef je met een automatische slijpmachine minder slijpbewegingen te maken, en heb je ook nog eens een beter resultaat. Doordat het slijpwiel aan een rails zit slijpt deze machine zeer stabiel en gelijkmatig voor een extra scherp resultaat. Hierdoor hoef je met deze machine minder slijpbewegingen te maken dan met andere vergelijkbare slijpmachines.

Slijpen met de A35

De Parduc A35 instellen

IJshockeyschaatsen en kunstschaatsen hebben ijzers van resepctievelijk 3mm en ca 4mm dik. In het midden worden deze hol geslepen waardoor er twee scherpe randen ontstaan. Dit kan door middel van een slijpsteen die men dresst in de gewenste bolling. In deze machine wordt deze geslepen door middel van diamantwielen. Deze wielen kunnen niet zoals bij een slijpsteen gedresst worden, maar zijn al gevormd. Wil je schaatsen in verschillende hollows slijpen, dan zijn er diverse wielen beschikbaar van 9mm tot wel 35 mm Hollow radius. Ook zijn er verschillende groottes in de wielen verkrijgbaar. Over het algemeen zijn de 100 diameter wielen voor ijshockeyschaatsen en de 60 diameter voor kunstschaatsen. Door het kleinere formaat van de wielen wordt de achterkant niet rond geslepen, en kan men tot dichter bij de toepicks slijpen. Echter, gaan de kleinere wielen minder lang mee.

 

Centreren en vervangen van het slijpwiel

Tevens is het belangrijk om de schaatsen altijd haaks te slijpen. De arm met het wiel kan naar voren en naar achter door een draaiknop. Zorg er altijd voor dat het wiel precies haaks op het ijzer komt. Dit zal in principe niet vaak voorkomen, het is echter handig om altijd te controleren of het ijzer haaks geslepen is. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan je gemakkelijk door aan de knop te draaien het wiel weer haaks onder de klem zetten. Ten slotte, kan men de slijpdruk aanpassen.

Kunstschaatsen Slijpen met de Parduc A35 Schaatsslijpmachine

Kunstschaatsen worden geslepen met een 60mm slijpwiel en  ijshockeyschaatsen met een 100mm slijpwiel. Echter, moet er bij het slijpen van kunstschaatsen worden gelet op de toepicks. Deze mogen natuurlijk niet geraakt worden door de slijpsteen. Hiervoor hebben we een toepick protector. Deze klemmen we op de toepicks waardoor deze beschermer geraakt wordt, in plaats van de toepicks.

 

0/5 (0 Reviews)
Winkelwagen
Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?