Het Dynamische Ellipse Profiel

Het Dynamische Ellipse Profiel

Het Dynamische Ellipse Profiel

Het dynamische Ellipse profiel is de nieuwste ontwikkeling op het gebied van profilering van ijzers. Dit nieuwe profiel is speciaal gemaakt voor ijzers van ijshockeyschaatsen. 

Met traditionele profielen worden 1 of meerdere radiussen in het ijzer geslepen. Maar het Ellipse profiel laat radius profilering achter zich. De naam zegt het al, er wordt een Ellipse vorm in het ijzer geslepen. Waardoor er geen overgangen tussen twee radiussen in het profiel zit, maar het profiel overal geleidelijk verandert. Dit geeft een erg dynamisch gevoel en zorgt ervoor dat je overal op het ijzer de juiste grip kunt vinden. 

Ter vergelijking: de QUAD profielen hebben 4 verschillende radiussen. Dat is dus eigenlijk een combinatie van 4 verschillende cirkels in het ijzer geslepen. De voorste radius is het kleinste en is bedoeld voor het accelereren. De tweede radius is iets groter, en goed voor de wendbaarheid en bochtjes draaien. De derde radius is vlakker en die gebruik je voor het glijden. De achterste radius is het grootst en die wordt gebruikt tijdens duels als men rechter op staat. Met het ELLIPSE profiel heb je hetzelfde effect, alleen heb je dan een naadloze overgang je tenen tot je hielen. Ervaar een dynamische schaatsgevoel. Een krachtige afzet gecombineerd met een super lichte wendbaarheid.

Zoek de verschillen (profiel editie)

Let op! Door de elliptische vorm is dit het meest ronde profiel, dit kan voor velen onstabiel aanvoelen. Meer informatie over onze andere profielen? Lees dan ons blog: Wat is een profiel voor ijshockeyschaatsen?

Tegenwoordig hebben we dit profiel in 6 verschillende uitvoeringen. (ELLIPSE 3XS, ELLIPSE XXS, ELLIPSE XS, ELLIPSE ZERO, ELLIPSE I, ELLIPSE II). Deze profielen zijn gebaseerd op de QUAD 3XS, QUAD XXS, QUAD XS, QUAD ZERO, QUAD I EN QUAD II. In Nederland wordt er op allerlei verschillende niveaus ook op geschaatst. Van beneliga tot recreatie.

De beste manier om uit te vinden of het dynamische Ellipse profiel wat voor jou is, is door het uit te proberen.

0/5 (0 Reviews)
Winkelwagen
Chat openen
1
Scan de code
Hallo
Kunnen we je helpen?